Порше София Юг Новини

Тук можете да намерите всички най-актуални новини от Порше София Юг.

  1. Новини
  2. ЕКСКЛУЗИВНО ИНТЕРВЮ С ДИДИ ОТ "THE BITCOIN FAMILY" - СЕМЕЙСТВОТО, КОЕТО ИНВЕСТИРА ВСИЧКО В BITCOIN
17.07.2019
АКТУАЛНО В ДИЛЪРСТВАТА

ЕКСКЛУЗИВНО ИНТЕРВЮ С ДИДИ ОТ "THE BITCOIN FAMILY" - СЕМЕЙСТВОТО, КОЕТО ИНВЕСТИРА ВСИЧКО В BITCOIN

В ексклузивно интервю за Volkswagen и Порше София Юг, Диди от The Bitcoin Family разказва за драстичната промяна в живота му след загубата на баща му, пътя към успеха и богатството, номадския начин на живот и място на Volkswagen в околосветското пътешествие на семейството.

Здравей, Диди! Благодаря ти, че съгласи на това интервю, в което ще ни споделиш ексклузивни новини за начинанието ти с нашите Facebook фенове.

Би ли разказал как се реши на тази преобръщаща живота промяна и как успя да убедиш семейството си да те последва в това приключение?

  • Водех нормален живот. В продължение на доста години работех за няколко големи компании с много служители. След това развих собствен бизнес. Но след трагична семейна загуба през 2016 г. осъзнах, че имам нужда от промяна в живота ми. Продадох компаниите си и започнах да пътувам със семейството си по света. Открихме, че обичаме да пътешестваме  и сме щастливи с малкото неща, които са нужни по време на пътуванията. Един ден мой приятел ми се обади и ме попита: „Все още ли притежаваш биткойни?“ (Бях купил биткойни през 2013 и започнах да копая биткойни от самото начало). Приятелят ми ми каза, че стойността на биткойните е започнала да се покачва. Това беше моментът, в който взех това съдбоносно решение. Казах на съпругата си “Ти си много щастлива докато пътуваме, не притежаваме къща, не притежаваме много луксозни неща…Да се приберем и да продадем къщата, да продадем колата, колелетата, да продадем всичко, което имаме, и да вложим парите ни в биткойни.“ И точно това направихме. Хванахме самолета за вкъщи, инвестирахме всичко в биткойни и точно тогава цената им се повиши. Медиите ни провъзгласиха за “The Bitcoin family” и оттогава обикаляме света като „Семейство Биткойн“ и вече не притежаваме пари физически.  

В една от последните ви публикации на сайта вие споделяте с вашите почитатели, че едно от големите предизвикателства, с които сте се сблъскали, е намирането на подходящо превозно средство за вашите пътувания. В края на краищата се спряхте на Volkswagen California. Имате ли някакъв предишен опит с марката Volkswagen или някой ви я препоръча.

  • Първоначално искахме да закупим SUV автомобил, но не беше оптимална инвестиция за дълги пътувания. Нашето пътуване е свързано с подкрепа на хора в по-затруднено финансово положение, но също така и с информативни кампании за опазването на околната среда. Затова имаме нужда от автомобил, подходящ както за дълги пътувания, така и екологосъобразен. Партньорите ни от NDJ Group ме попитаха дали съм чувал за Volkswagen California. Отговорих им, че не съм, но съм фен на иконичния им ван Т2.” И те ми казаха: “Да, същият ван, но изцяло нов модел.”  Разгледах кемпера и установих, че пасва идеално за целите на пътуване ни. Беше с красив дизайн и изключително функционален в същото време.  California е много по-удобен от SUV или пикап (какъвто беше нашият първоначален избор). Има много удобства и съоръжения  – легло, тента, маса, столове. И затова веднага се запалих по идеята. “OK. Да го направим!” Така взехме решението да изберем Volkswagen.” Освен това в Холандия  Volkswagen е много известен и всеки е запознат с бранда и моделите му.

Вие сте семейство от петима души. Ще се чувствате ли като у дома в новия си автомобил?

  • Разбира се. Той напълно ни осигурява необходимия комфорт. Ние не се нуждаем от лукс, а просто се наслаждаваме на времето прекарано заедно. Понякога ще спим  в апартамент или ще носим допълнителна палатка, когато някой от нас се нуждае от допълнително уединение.  Но при всички случаи основното време от пътуванията ни ще прекарваме в автомобила.

Можеш ли да изброиш 5 от най-важните предимства на Volkswagen California за теб като пътешественик и авантюрист?

Има предостатъчно място за всички ни. Можем да преобразуваме пространството в място за спане за петима, което е много важно. Има и допълнително багажно помещение... Имаме цялото място за съхранение, което ни е необходимо. Тентата също е изключително полезно допълнение към цялостното оборудване. Дизайнът е красив…И не на последно място – автомобилът доставя несравнимо удоволствие от шофирането. Перфектен е!  

Какви са плановете ви? Започвате пътуването си от София. Възнамерявате ли да посетите и други места в България?

Да, бихме искали да пътуваме из цялата страна – да стигнем до планинските селца и до хората с по-скромни доходи, защото искаме да ги подпомогнем с различни благотворителни инициативи. Ще обиколим света, ще проучим областите, които сме си набелязали и ще съберем средства за нуждаещите се от хората, които могат да си го позволят.

(Интервюера: “Много благородна кауза”)

Да, благородна е и сме много щастливи от нея. Ние не сме от типа семейства, които са щастливи заради собственото си богатство и факта, че вече самите ние сме милионери. Когато даваме, ние изпитваме удовлетворение. С Volkswagen California ще прекосим България в търсене на благотворителни събития. Ще организираме и събития, на които ще образоваме хората как bitcoin и blockchain могат да променят света.

Планирали ли сте вече маршрута си в дългосрочен план?

Възнамеряваме да направим околосветско пътешествие. Откакто обявихме намерението си да го направим, получихме покани от много страни. След визитата ни в България планираме да посетим Турция – Истанбул, Анкара и крайбрежните градове и да направим презентации там.  Поканени сме и в Лихтенщайн, Швейцария, Испания, Южна Корея и Америка. Така че California-та ще достигне завиден километраж  във всички тези държави по света.

Набелязали ли сте си вече някои конкретни дестинации в България?

Все още не. Предстои да обсъдим кои са най-добрите маршрути за посещение. Разбира се, ще прекараме няколко дни на Черноморското крайбрежие … където можем да прекараме приятно време заедно.

Вие сте много технологично-ориентирани. Мислиш ли, че инфотейнмънт системите на Volkswagen отговарят на бизнес и лайфстайл нуждите на семейството?

Не виждам машина за криптовалута, така че очевидно не мога да копая биткойни (смее се). Все още не съм имал възможността да проверя инфотейнмънт системата, но от досегашния ми досег с  Volkswagen, всички продукти на бранда винаги са с най-високото качество и изпълнение.

Цялото семейство сме големи меломани и обичаме да слушаме музика постоянно, така че ще се насладим максимално на саунд системата. 
Навигацията също ще ни бъде много полезна, тъй като сме постоянно на път…
И както виждаш (сочи към играещите в колата деца) – децата се наслаждават на всяка част от новия автомобил. 

Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.