1. Новини
  2. „ПИКАП НА ГОДИНАТА” И “ТРЕБЪЛ” ЗА НОВИЯ AMAROK
23.11.2023
Новини от Volkswagen Лекотоварни

„ПИКАП НА ГОДИНАТА” И “ТРЕБЪЛ” ЗА НОВИЯ AMAROK

Пореден триумф за Amarok - преди броени дни новият модел бе отличен с една наистина специална награда в рамките на търговското изложение за транспорт и логистика Solutrans 2023 в Лион. Отличието "Международна награда за пикап" IPUA (International Pick-up Award), се връчва само веднъж на всеки две до три години. И тя отново бе спечелена от Volkswagen Лекотоварни автомобили и новия Amarok! Така пикапът вече е трикратен носител на престижното отличие след 2011 година (за периода 2012-2013 година) и 2017 година (за периода 2018-2019 година). Този път Amarok раздели първото място за периода 2024-2025 година със своя събрат Ford Ranger, плод на сътрудничеството между двете компании.

VW Amarok 2023
  • Международната награда за пикап на годината, присъждана от членовете на журито на конкурса "Международен ван на годината" IvotY (International Van of the Year), отново отива при Amarok от Volkswagen Лекотоварни автомобили
  • За трети път след 2011 и 2017 година, пикапът на Volkswagen заслужи престижното отличие "Международна награда за пикап" IPUA (International Pick-up Award) и през 2023 година
  • 20-членното жури на IPUA беше впечатлено от качествата на новия Amarok по време на заключителните тестове, проведени по улиците и в околностите на Атина
  • Засилено търсене на издръжливия офроуд модел след премиерата на пазрите в световен мащаб

"Требъл"! "Международната награда за пикап" IPUA (International Pick-up Award), присъждана от членовете на международното жури от специализирани в транспортната област журналисти, за трети път отива при новия Amarok от Volkswagen Лекотоварни автомобили. Новият модел, разработен в сътрудничество с Ford и отбелязал своята премиера на първите пазари по света в края на 2022 година, успя да впечатли 20-членното международно жури по време на груповите тестове, проведени в континенталната част на Гърция през месец октомври.

"В груповите тестове на IPUA 2023, проведени в Гърция миналия месец, новият Amarok се представи впечатляващо. Въпреки че новият модел е плод на съвместен проект, дизайнерският екип на Volkswagen Лекотоварни автомобили е успял да съхрани уникалния стил и типичните за този модел характеристики на пътя, в което несъмнено ще се уверят и клиентите на компанията", посочи ирландският автомобилен журналист Джарлат Суини, президент на организацията и председател на журито на "Международен ван на годината" IvotY и "Международна награда за пикап" IPUA. "В това седмо издание на IPUA, новото поколение Amarok добави още една титла към двете, спечелени през 2011 и после отново през 2017 година с обновената версия", допълни Суини. Всъщност Amarok винаги е печелил с най-новото си издание - в първото, в четвъртото и сега в седмото издание на теста за пикапи на международното жури на IPUA през 2023 година. 

Image

"Amarok е пикап, който гарантира надеждност и безопасност както на пътя, така и извън него - качества, които впечатлиха журито и в двата случая. "Международната награда за пикап", която се присъжда на нашия нов модел за периода 2024-2025 година. означава, че само за 14 години производство Amarok успя да постигне "требъл" на победител в тази престижна класация. Искам да подчертая от името на целия екип на Volkswagen Лекотоварни автомобили, че за нас демонстрираното от вас доверие е изключителна чест. Бихме искали да ви благодарим!", изказа своето задоволство Карл Бернквист, отговорник "Снабдяване" и член на Управителния съвет на Volkswagen Лекотоварни автомобили, на церемонията по награждаването в Лион. Над 1300 гости бяха поканени да присъстват на гала вечерята в рамките на търговското изложение Solutrans.

През 2023 година новият пикап вече е на разположение за поръчка на повечето пазари, а много голям брой автомобили вече се ползват от новите си собственици както на пътя, така и извън утъпканите пътища, където това е необходимо. В редица случаи във фазата на достигане на планирания производствен капацитет на мощностите, търсенето на Amarok се оказва значително по-високо от наличните за продажба автомобили и на някои пазари Amarok и част от неговите моделни варианти вече са напълно разпродадени за 2023 година. Цялото производство на новия Amarok е съсредоточено в завода в Силвъртън, Южна Африка.

Volkswagen Лекотоварни автомобили предлага новия пикап на пазарите в Германия и Европа в общо пет варианта и нива на изпълнение с дизелов TDI двигател в четири комбинации от двигател и предавателна кутия. На други пазари извън Европа се предлагат и бензинови версии, варианти с единична кабина Single cab и по-малки дизелови версии.

Image

Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.