Порше София Юг Новини

Тук можете да намерите всички най-актуални новини от Порше София Юг.

  1. Новини
  2. Висококачествен, симпатичен и изцяло дигитализиран – световна премиера на новия ID.3
02.03.2023
Новини от Volkswagen

Висококачествен, симпатичен и изцяло дигитализиран – световна премиера на новия ID.3

Свеж дизайн, висококачествени материали и последно поколение асистиращи системи - това е новият ID.3.

Висококачествен, симпатичен и изцяло дигитализиран – световна премиера на новия ID.3
  • Получените отзиви от клиентите са последователно внедрени в производството и отразени в подобрения външен дизайн и повишеното качество на материалите в интериора

  • Последното поколение системи за комфорт и асистенция на водача улесняват мобилното ежедневие

  • Интелигентното електронно планиране на маршрута прави зареждането на електромобила още по-леко и по-комфортно

  • Новият ID.3(1) е само един от общо десетте нови електрически модела, които Volkswagen ще представи до 2026 година

Волфсбург – Свеж дизайн, висококачествени материали и последно поколение асистиращи системи - това е новият ID.3. Две години и половина след пазарната премиера на първото поколение, изцяло електрическият бестселър на Volkswagen излиза на пазара напълно обновен и с много подобрения. В допълнение към най-новите софтуерни решения, компактният електромобил се отличава с освежена външност и значително по-изискан интериорен дизайн. Новите цветове на цветовата палитра на външните лакови покрития е разширена с нови тоналности  като Dark Olivine Green, а висококачествените, екологично устойчиви материали без животински произход във вътрешното пространство отразяват изцяло последователната стратегия на Volkswagen при електрическата моделна фамилия ID.

Image

Членът на борда на директорите на Volkswagen, отговарящ за маркетинг и следпродажбеното обслужване на клиентите Имелда Лабе заяви:

 
„С второто поколение на ID.3 ние продължаваме със следващите страници в успешната история на моделната фамилия ID. Дизайнът е по-зрял, а качеството на материалите в интериора е повишено значително. Новият ID.3 отразява напълно нашите високи стандарти по отношение на качеството, дизайна и практичността. Реагирахме бързо и напълно в отговор на желанията на нашите клиенти.” Новият ID.3 е един от десетте електрически модела, които Volkswagen ще представи на пазара в периода до 2026 година.

Image

Външен дизайн - по-ярък стил и по-добра аеродинамика.

Външното оформление на компактния електромобил се отличава с освежен и по-ярък стил - предната част с оптимизирани въздушни отвори и големи лакирани повърхности придава самоуверено и приятелско изражение на новия ID.3, като съществен принос в това отношение има и новата предна броня. Предният капак вече изглежда по-дълъг вследствие на отстраняването на черната лента под челното стъкло и добавянето на вдлъбнатини в страничните панели, които издължават визуално предницата. Мерките за оптимизация на въздушния поток около предните колела (т.нар. „въздушна завеса“ или „Air Curtain“) са се отразили положително на аеродинамиката. В задната част разделените на две задни светлини осветяват за първи път и капака на багажника.

Image

Вътрешен дизайн – висококачествени и екологично устойчиви материали без животински произход.

Интериорът на новия ID.3 съчетава модерен дизайн и екологични материи. Прецизните шевове в контрастен цвят придават по-изискано излъчване, а в облицовките на  вратите и тапицериите на седалките стилистите на Volkswagen са използвали микрофибърната материя Artvelours Eco, в чиито състав влиза 71% рециклиран материал. Така наречената „вторична суровина” е продукт на рециклирането на пластмасови отпадъци, които преди това са били употребени и изхвърлени поне веднъж. По отношение на своя външен вид, усещане на допир и издръжливост, свойствата на Artvelours Eco не отстъпват по нищо на конвенционалните материи от първични суровини. В допълнение е важно да се подчертае, че в нито един от детайлите във вътрешното пространство не са използвани материали с животински произход.

Многобройните предложения от страна на клиентите по целия свят бяха оценени по достойнство и внедрени като подобрения в отделни елементи и като цялостно обогатяване на стандартното оборудване. Меките повърхности от пенополимери на арматурното табло създават изцяло ново усещане при докосване, а оформените по нов начин облицовки на вратите също се отличават с по-меки и по-големи по площ повърхности.

Интелигентна свързаност от самото начало.

Включените в стандартното оборудване на модела функции като Plug & Charge, която идентифицира автоматично автомобила и стартира процеса на зареждане при включване на зарядния кабел в станцията и интелигентната програма за планиране на маршрута e-Routenplaner дават възможност за още по-лесно и комфортно зареждане на новия ID.3. При интелигентното планиране на по-дълги пътувания, системата изчислява оптимално местоположението на всички необходими спирки за зареждане така, че крайната цел да бъде достигната максимално бързо. В този процес системата отчита също актуалната пътна обстановка, тежестта на трафика, прогнозите за неговото развитие и промените в нивото на заряд на акумулаторната батерия. Броят и местоположението на местата за зареждане се изчисляват динамично и зависят от мощността на зарядните станции. Благодарение на всичко това, e-Routenplaner може да предложи на водача избор между две кратки зареждания с висока мощност и едно дълго зареждане с ниска мощност. Освен това системата предлага надеждна информация и за заетостта на зарядните станции, като заетите въобще не се включват в маршрута. Собственикът може да добави в системата обекти от особен интерес (POI), както и да ги прехвърли бързо и удобно в навигацията на автомобила с помощта на безплатното смартфон приложение We Connect ID Арр.

Image

Moдерно и интуитивно управление на функциите.

Новият ID.3 разполага със софтуер от последно поколение, който повишава производителността на системата и е в състояние да получава безжични актуализации ОТА (Over-the-Air). Компактният блок на контролните прибори пред водача използва екран с диагонал 13,4 сантиметра (5,3 инча) и се управлява чрез бутоните на мултифункционалния волан. Централният сензорен екран с диагонал 30,5-сантиметра (12 инча) вече е част от стандартното оборудване и служи за управление на функциите на навигацията, мобилния телефон, мултимедията, системите за асистенция на управлението и настройките на автомобила. Удобното разположение над централната конзола е допълнено от структурата на менютата, в която са отчетени и много желанията на клиентите. Наред с останалото, тя вече предлага по-ясна подредба, в която менюто за зареждане вече е част от първото ниво на сензорния екран.

Предлаганият като допълнително оборудване head-up дисплей с разширена реалност (AR-Head-up-Display) осигурява в непосредственото зрително поле на водача върху челното стъкло не само информация за скоростта и други основни данни за пътуването, а и водене по маршрута с динамични показания на навигационната система. От гледна точка на водача те изглеждат като виртуални насочващи символи, плаващи в пространството на разстояние десетина метра пред автомобила, чиято триизмерна перспектива показва недвусмислено посоката, която трябва да поеме.

Системи за асистенция на водача(2) от последно поколение.

Допълнително предлаганата система „Travel Assist с данни от пътния трафик“(3) вече е на разположение и при ID.3. На базата на системата за адаптивен контрол на скоростта и дистанцията „ACC“ в диапазона от 0 км/ч до максималната скорост и системата за предупреждение при напускане на лентата „Lane Assist“, която контролира активно управлението, новата комплексна система за асистенция на водача надгражда възможностите на две изпитани и доказали се в практиката системи, които при новия ID.3 използват пълна мрежова свързаност. Това означава например, че при наличие на данни от рояка, за Travel Assist е достатъчно да разпознае само една от ограничителните линии на лентата на междуградски отсечки, за да поддържа движението автоматично в нея.

Кай Грюниц, член на управителния съвет на марката, отговорен за развойната дейност, подчерта: „С новия ID.3 ние представяме в компактния клас технологии на изключително високо равнище в съответствие с декларираната от марката Volkswagen амбиция за последователно внедряване на нашите технологични иновации в цялата моделна гама. Това е отразено и в системите за комфорт и асистенция на водача от най-ново поколение в ID.3 – с внедряването на данните от рояка в системата Travel Assist ние правим следващата стъпка по пътя към високо автоматизирано шофиране.“

Image
Image

За повече информация и възможности за поръчка се свържете с консултантите от търговския ни екип.

(1) ID.3 Pro: комбиниран разход на електроенергия в кВтч/100 км: 16.0–15.3; комбинирани емисии на CO2 в г/км: 0

ID.3 Pro S: комбиниран разход на електроенергия в кВтч/100 км: 15.7; комбинирани емисии на CO2 в г/км: 0

За моделите вече са налице единствено стойности, измерени съгласно изискванията на процедурата WLTP; не се предлагат данни от измервания съгласно NEDC. Данните за разхода и количествата на емисиите на CO2 са посочени в определен диапазон в зависимост от избраните нива на оборудване на конкретните автомобили.


(2) Функцията за асистенция на водача работи в рамките на системните ограничения. Водачът трябва да е готов по всяко време да поеме управлението от системата за асистемция и не е освободен от отговорността за разумно управление на автомобила. Процесът на асистенция може да се изключи по всяко време.


(3) "Travel Assist с данни от пътния трафик": Системата може да се използва до максималната скорост на автомобила и работи само в комбинация с навигационната система. Необходим е и активен лиценз We Connect. Онлайн функционалностите на „Travel Assist с данни от рояка“ могат да се използват само в рамките на покритието на мобилната мрежа и с подходящи настройки за поверителност. Онлайн функционалностите могат да бъдат деактивирани  по всяко време в приложението We Connect ID. Онлайн функционалностите на Travel Assist са на разположение в следните държави: Белгия, България, Дания, Германия, Естония, Финландия, Франция, Гърция, Великобритания и Северна Ирландия, Ирландия, Италия, Хърватия, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Холандия , Норвегия, Австрия, Полша, Португалия, Румъния, Швеция, Швейцария, Словакия, Словения, Испания, Чехия, Унгария, Кипър. За да активира онлайн функциите, клиентът трябва да разполага с потребителски акаунт Volkswagen ID и да влезе в приложението We Connect със своето потребителско име и парола. Освен това трябва има сключен отделен договор We Connect online с Volkswagen AG. След получаването на автомобила клиентът разполага с 90 дни, за да активира онлайн функцията „Travel Assist с данни от рояка“. След изтичане на този период започва първоначалният период на използване на онлайн функционалностите на „Travel Assist с данни от рояка“ от 3 години (безплатно). Онлайн функционалностите на „Travel Assist с данни от рояка“ могат да се използват чрез вградената в автомобила интернет връзка. Свързаните с това разходи за мобилен пренос на данни, направени в рамките на Европа, се поемат от Volkswagen AG в рамките на покритието на мобилните мрежи. В резултат на обмена на данни през интернет могат да възникнат и допълнителни разходи (напр. такси за роуминг) в зависимост от мобилния план на клиента и особено при използване на функционалностите зад граница. За предоставяне на услугата е необходимо предаването на  определен обем лични данни като местоположение и IP адрес на автомобила. Можете да намерите повече информация относно обработката на лични данни в декларацията за защита на данните на системата „Travel Assist с данни от рояка“. Предлагането на отделните услуги, описани в пакетите, може да се различава в отделните държави


Данните за оборудването се отнасят за моделите и версиите, предлагани на германския пазар. Серийното оборудване на двуги пазари може да се различава.

Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.