НОВО ОТ VOLKSWAGEN ЛЕКОТОВАРНИ АВТОМОБИЛИ
26.05.2022

Новият VW Multivan

Открийте акцентите на новия Multivan. Насладете се на повече комфорт при шофиране, повече първокласно усещане, повече свързаност, повече дизайн и повече мултифункционалност. Вижте сами.
Новия VW Multivan


Автомобилът се превръща в място за среща

Новият Multivan е универсален, мултифункционален автомобил, който може да се адаптира към безбройни концепции за мобилност.

Екстериорът и интериорът са напълно преработени, без да се изневерява на характерното ДНК за Multivan. Многофункционално, практично в ежедневието и с качества на мултиталант, седмото поколение вече предлага още повече дигитални функции, иновативни мобилни онлайн услуги на високо ниво и интелигентни асистиращи системи.

Новият Multivan също така поставя нови стандарти по отношение на комфорта и шофирането - и по този начин предлага много неща, които преди са били налични само в автомобилите от луксозния клас. Всичко това го превръща е място за среща на цялото семейство.

Акцентите в новия Multivan

Дизайн

Време е да се влюбите отново

Визуално новият Multivan следва своите предци със своята ясна, непреходна форма - но въпреки това преосмисля класическия дизайн. IQ.Light матричните LED фарове1 и хромираната лента с подсветка1 са други отличителни акценти. Впечатляващото двуцветно лаково покритие и опционалните 19-инчови алуминиеви джанти, които се предлагат за първи път за Bulli, също привличат вниманието. Също ново: 30-цветното амбиентно осветление1, което къпе интериора в напълно нова светлина.


Мултифункционалност

Функционалност, която ще Ви изненада

Един от най-силните акценти на новия Multivan са сгъваемите индивидуални седалки в пътническата зона, които са с 25 процента по-леки и могат да бъдат премахнати само с няколко прости стъпки. Сега те позволяват определени конфигурации да бъдат приложени още по-бързо. Независимо дали са срещуположно разположени2 с мултифункционална маса2 в средата, с всички седалки по посока на движението или с премахнати външни седалки за транспортиране на е-велосипеди3 - няколко прости стъпки са достатъчни, за да проектирате интериора, който Ви интересува. Друг акцент: За първи път външните седалки в пътническата зона могат да се отопляват4 - така на децата ще им бъде уютно и топло през студените зимни дни.


Комфорт

На пътя с класа

В новия Multivan се чувствате също толкова комфортно на пътя в града, както и на магистралата. Няма значение дали ще изберете къса (4,98 м) или дълга база (5,18 м): И двата варианта са достатъчно ниски за обикновени паркинги, но достатъчно високи отвътре за спокойни ваканционни пътувания. Панорамният стъклен покрив с площ от 1,83 m2 е абсолютна новост, който увеличава височината на пътническата зона с още 34 мм. Товаренето и качването на борда вече са още по-лесни. Можете да отворите както електрическите плъзгащи се врати5, така и електрическата задна врата2 с жест на крака - без да вадите ключа от джоба си. Опционалното оборудване "Кeyless Advanced" и "Easy-Open"6 прави това възможно.


Свързаност

Едното пасва на другото

Дигитален кокпит, опционален head-up дисплей, мобилни онлайн услуги: новият Multivan има всичко, което дигитално ориентираните хора обичат в автомобила. И още малко. Защото Amazon Alexa7 е на борда за първи път. Това най-накрая превръща новия Multivan в "Smart Home" на колела. Допълнителната първокласна озвучителна система от Harman/Kardon е част от добрия звук. Можете да го използвате, за да трансформирате стандартното 25,4 см радио в аудиофилска система, а с We Upgrade8 дори в навигационна система и след закупуване на автомобила. Защото с We Upgrade8 можете да отключите много атрактивни функции в In-Car Shop за първи път и да ги изтеглите директно в автомобила. В допълнение към функцията за навигация, можете да надградите Вашия автомобил с амбиентно многоцветно осветление или системи за подпомагане на водача. Между другото: Ако наистина искате да държите под око новия си Multivan, можете да използвате приложението We Connect9 10, за да го следите и управлявате някои функции дистанционно.


IQ.DRIVE и IQ.Light

Някой мисли заедно с Вас

Отминаха дните, когато трябваше да правите всичко сами. Опционално предлаганата интелигентна асистираща система IQ.DRIVE11 на новия Multivan позволява полуавтоматизирано шофиране при натоварен трафик, като временно поема управлението, ускорението и спирането.12 Ако е налична подходяща инфраструктура, контактът с други участници в движението може да бъде установен с опцията Car2X. Така ще знаете предварително какво Ви предстои. IQ.Light матрични LED фарове1 също мислят за вас. В комбинация с "Dynamic Light Assist"1, те могат целенасочено да изключват отделни светлинни конуси, за да не заслепявате насрещно движещите се автомобили и Ви насочват в завой, преди да го направите.13eHybrid: Най-доброто от два свята

Новият Multivan се предлага с повече варианти на задвижване от всякога - включително като plug-in хибрид⁠. С подходящо заредена батерия можете да покривате средни дневни разстояния до 49 km14 в чисто електрически режим и без CO2 вредни емисии. Ако пътувате по-дълго време, автоматично се включва ефективен двигател с вътрешно горене.

За да намалите Вашия CO2 отпечатък възможно най-устойчиво, мобилните онлайн услуги от We Connect Plus15 10 са на Ваше разположение. С тях можете да следите състоянието на заряд на батерията и можете да я заредите своевременно с електричество от възобновяеми енергии.За повече информация и възможности за поръчка се свържете с консултантите от търговския ни екип.

* Показаните на изображенията превозни средства могат да се различават в някои детайли от актуалните, предназначени за България доставки. Част от показаното представлява допълнително оборудване, което се доставя срещу доплащане.