Порше София Юг Новини

Търсите ли своя мечтан автомобил? Тогава сте попаднали на правилното място във Volkswagen. Осигурете си нов автомобил, който е наличен веднага, или конфигурирайте желания модел според вашите идеи.

  1. Новини
  2. Официална премиера на новият Taigo за България
13.12.2021
НОВО ОТ VOLKSWAGEN

Официална премиера на новият Taigo за България

На 10 декември 2021 се състоя официалната премиера за България на първото SUV купе на Volkswagen в класа на малките автомобили.

Новият Taigo – първото компактно SUV купе на Volkswagen с цифрови технологии и свързаност

На специално събитие, представители на медиите имаха възможност да се видят отблизо новия модел на марката. България е част от първата вълна пазари, на които Taigo вече се предлага в шоурумите на дилърствата на бранда.

Image
Image

Управителите на ПОРШЕ България, Флориан Пупетер и Марио Ди Мартино, запознаха гостите с представянето на Volkswagen през последната предизвикателна 2021 година, и изразиха своя оптимизъм за настъпващата нова 2022 г.

Image
Image

Нестор Несторов, Бранд мениджър на Volkswagen леки автомобили, пък представи в детайли акцентите на новия модел, като сподели, че Taigo, след T-Roc и Т-Cross, ще спомогне сериозно за представянето на марката в България в най-атрактивния и актуален сегмент.


Taigo предлага нов динамичен дизайн с каросерия тип кросоувър и силует в стила на спортните купета и изразителни форми на каросерията с акцент върху стила, индивидуалността и емоциите. Taigo e лайфстайл модел в масовия сегмент. Това е третия модел на Volkswagen на платформата MQB в сегмента A0 след Polo и T-Cross.

Image
Image

В ежедневието Taigo предлага изключителна практичност със своя голям обем на багажника, много пространство в областта на главите на пътниците на задните седалки и теглич като допълнително оборудване. Комфортът от дигиталната ера е гарантиран чрез безжично зареждане и безжично свързване на мобилни устройства с App-Connect, достъп без ключ Keyless Entry и сензорни екрани с диагонал до 9,2 инча. 

При желание на водача системата IQ.DRIVE Travel Assist осигурява подкрепа при спиране, управление и ускоряване на автомобила, а високоефективните 1,0 и 1,5-литрови бензинови агрегати осигуряват рентабилна форма на задвижване с ниски нива на емисиите.

Моделът е изцяло дигитализиран и винаги онлайн – стандартно е оборудван с цифров блок на контролните прибори Digital Cockpit и най-ново поколение онлайн инфотейнмънт системи MIB3. Множество първокласни характеристики са част от богатото оборудване на модела Матрична LED система на светлините IQ.LIGHT с LED светлинна лента в радиаторната решетка и светлинна лента на задните светлини са част от ярките черти на екстериора.

Отвътре веднага се забелязват иновативните прибори за управление на функциите - модерни сензорни панели и плъзгачи за контрол на настройките на опционалната климатична инсталация Climatronic Touch. Индивидуални акценти в дизайна допринасят за ярката индивидуалност на модела - покрив в контрастно черно лаково покритие Roof Pack и изключителен интериорен дизайн пакет Visual Green.


Image
Image


Освен Taigo, на събитието бяха показани за първи път официално и изцяло електрическият SUV със задвижване на четирите колела ID.4 GTX, хибридната версия на бестселъра Tiguan и спортната версия с хибридно задвижване на Touareg – Touareg R.

Image
Image

Заявете Вашата индивидуална оферта от търговския ни екип.


*Близка до серийно производство студия. Данните за разход на гориво ще бъдат налични за началото на продажбите.

* App-Connect обхваща технологиите Apple CarPlay™, Android Auto™ и MirrorLink®. За да се намали вероятността от отклоняване на вниманието на водача, по време на шофиране е възможно използването единствено на сертифицирани за целта приложения. Моля също така да имате предвид, че определени приложения не са съвместими с всяка от трите технологии, както и че предлагането на трите технологии e възможно да варира в зависимост от конкретната държава. Информация относно съвместимостта на различните модели смартфони можете да откриете на адрес www.volkswagen.de/mobiltelefon, а в допълнение за Apple CarPlay™ на адрес https://www.apple.com/de/ios/carplay/, за Android Auto™ на адрес https://www.android.com/intl/de_de/auto/ и за MirrorLink® на адрес https://mirrorlink.com/.

*Като опция за ниво на оборудване Life, серийно при линии на оборудване Style и R-Line.

* Само в комбинация с радио "Ready 2 Discover" или навигационна система "Discover Media" и "Discover Pro". Изискващият кабел App-Connect е за радио "Composition"

* App-Connect обхваща технологиите Apple CarPlay™, Android Auto™ и MirrorLink®. За да се намали вероятността от отклоняване на вниманието на водача, по време на шофиране е възможно използването единствено на сертифицирани за целта приложения. Моля също така да имате предвид, че определени приложения не са съвместими с всяка от трите технологии, както и че предлагането на трите технологии e възможно да варира в зависимост от конкретната държава. Информация относно съвместимостта на различните модели смартфони можете да откриете на адрес www.volkswagen.de/mobiltelefon, а в допълнение за Apple CarPlay™ на адрес https://www.apple.com/de/ios/carplay/, за Android Auto™ на адрес https://www.android.com/intl/de_de/auto/ и за MirrorLink® на адрес https://mirrorlink.com/.

* Предлага се като опция за нива на оборудване Life, Style и R-Line.

* Предлага се като опция за ниво на оборудване Life.

*  За закупуване на артикули от We Upgrade е необходимо да имате Volkswagen ID потребителски профил, валиден We Connect договор, както и да се легитимирате като потребител, тоест да свържете потребителския си профил с конкретен автомобил. Наред с това е необходимо конкретният автомобил да разполага с необходимото техническо оборудване за добавянето на избрания артикул. Наличните за съответния автомобил артикули от We Upgrade можете да видите като основен потребител в In-Car Shop с помощта на инфотейнмънт системата или пък в We Connect Webshop на адрес shop.volkswagen-we.com. Изискващите заплащане продукти могат да бъдат закупени от In-Car Shop или в We Connect Webshop с помощта на актуално наличните опции за разплащане. Закупените и активитираните We Upgrade функции остават в автомобила, могат да бъдат използвани от всички потребители, но не могат да бъдат прехвърляни на други превозни средства.

* Показаните на тази илюстрация превозни средства могат в определени детайли да се различават от актуалната моделна гама за австрийския пазар. Показани са някои допълнителни оборудвания, които се предлагат срещу доплащане. Всички цени са препоръчителни и включват всички данъци и такси. За по-лесно четене на текстовете сме избрали мъжка и женска форма при персоналните обръщения. Това по никакъв начин не предполага дискриминация по полов признак или идентичност. Благодарим за разбирането.

* Посочените стойности за разход на гориво и емисии на СО2 са получени по метода на измерване, предвиден в Регламент (ЕО) № 715/2007. Данните не се отнасят до конкретен автомобил и не са част от офертата, а служат единствено за сравнение между различните типове автомобили. Разходът на гориво и  емисиите на СО2 зависят не само от ефективното оползотворяване на горивото, респ. електроенергията в автомобила, но се влияят също така от стила на шофиране, спецификите на изминатата отсечка и други фактори от нетехнологично естество. Отклонения в стойностите на разхода, емисиите на СО2 и пробега могат да се получат по-специално от допълнително оборудване или аксесоари (напр. по-широки гуми, климатична система, багажник на покрива и т.н.), както и от стила на шофиране, скоростта, използването на допълнителни функции/консуматори на енергия, външната температура, броя на пътниците в автомобила, натоварването на автомобила, избрания режим на шофиране, топографията и т.н. Всички тези фактори оказват влияние върху параметри като например теглото, съпротивлението при търкаляне и аеродинамиката. 

Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.